RUSIJA U20 - BELGIJA U20

Dok se u Grčkoj najbolje evropske selekcije bore za titulu prvaka starog kontinenta u uzrastu do 20 godina, u Rumuniji se takođe održava kontinentalna košarkaška smotra, ali za selekcije koje pripadaju B diviziji u ovom uzrastu.



Reprezentacija koja trijumfuje na ovom šampionatu priključiće se društvu najboljih, a danas su na programu četvrtfinalni dueli, a nama najinteresantniji par jeste duel Rusije i Belgije.

Kladionice su ulogu ogromnog favorita dodelile Rusima, iako su obe reprezentacije do 1/4 finala stigle sa skorom od 3 pobede i jednog poraza, a Belgijanci su po mnogim statističkim parametrima ili bolji ili rame uz rame sa „Zbornajom komandom“.

Belgijski sastav prosečno beleži 16.5 asistencija po meču naspram ruskih 12, dok imaju i blago preimućstvo u skoku – prosečno Belgijanci uhvate 42 lopte po utakmici, dok Rusi skoče 40 puta.
I jednima i drugima lideri ekipe su centri. U ruskoj reprezentaciji alfa i omega je Ilja Karpenkov sa 14.5 poena i 7 skokova po meču, dok je u Belgiji reč o Timu Lambrehtu, koji u proseku beleži dabl-dabl od 17 poena i 12 skokova. Naše mišljenje je da će pobedi biti bliža ona selekcija koja pored navedenih igrača ima više raspoloženih pojedinaca, koji će učinkom moći da prate vodeće igrače u svojim timovima.

Kada se posle svih navedenih parametara pogleda hendikep koje su postavile kladionice, a on je kod većine -11.5, mislimo da bi ovde sa srednjim ulogom trebalo odigrati H2.


Rusija U20 – Belgija U20 H2 (-11.5) Mozzart

Коментари

Популарни постови са овог блога

Njukasl - Totenhem

Kristal Palas - Hadersfild

Rusija Ž U19 - Australija Ž U19