Korikobrat- Kauhajoen Karhu H2 (2,5) ✔️

Ocekuje nas druga utakmica play-off serije koja se igra u tri dobijene, gde ce domaca ekipa pokusati da izjednaci rezultat na 1:1.
U Finskoj postoji pravilo o stranim ugracima ( 6 igraca), sto znaci da tim koji ima vise kvalitetnih Finskih igraca ima ogromnu prednost. Nas tim smatra da su gosti u velikoj prednosti, sto se tice samog rostera. Igraju u ''visim'' ligama jos od 2010. godine, a standardni su ucensici play-off takmicenja jos od sezone 2012/2013. Ovo je tim koji se dinamicno razvija, sa velikom prednoscu u vidu domacih igraca u odnosu na protivnike. Imaju tri domaca igraca koji su imali i veoma vazne uloge u mladjim kategorijama, bracu Lehtorant i Vantaju. Sva trojica imaju po 20+ minuta na parketu i koriste ih veoma dobro.

Situacija u Kovratu je totalno drugacija. Ovaj tim po prvi put u istoriji igra play-off. U svom rosteru imaju 6 stranaca, ali treba napomenuti da je najbolji od njih 43-godisnji Damon Williams.Problem kod domacih je sto su domaci igraci na znatno nisem kosarkasom nivou od protivnika. Tarja, Viertola i Van Andring pre svega nisu ni imali neke uloge u mladjim kategorijama, a u sampionatu postizu 2-4 poena u svojim najboljim izdanjima.

Za danas, mislimo da ogromnu prednost imaju gosti, te da ce ovu seriju zavrsiti za 3:0, ali tipujemo na nesto sigurnije tj. da nece izgubiti za vise od tri razlike, pre svega je skor u medjusobnim duealima izjednacen (2:2), ali svakako treba napomenuti da je Kauhajoen igrao sa pet stranaca ( K.Ware je otisao u Brno). Umesto njega je sada dosao Giles Devonne, koji u poslednjih pet meceva belezi 17,5 poena po mecu.

Srecno!!!





Коментари

Популарни постови са овог блога

Njukasl - Totenhem

Kristal Palas - Hadersfild

Rusija Ž U19 - Australija Ž U19