Bašakšehir - Sevilja

Fudbalska groznica i dalje trese! Večeras su na programu utamice 4. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a kao najzanimljiviji meč za analiziranje učinio nam se baš ovaj, u kome će predstavnici Turske i Španije odmeriti snage.


Istanbul je dobio još jednog konkurenta za osvajanje naslova prvaka u Turskoj. Nakon grčevite bitke sa svojim gradskim rivalom, Bešiktašem, posustali su tek na kraju i zauzeli drugo mesto, što je inače i najveći uspeh u istoriji kluba! Ove godine sezonu su otvorili pobedom protiv Bursaspora, a na putu do 4. kola kvalifikacija za Ligu šampiona izbacili su Briž ukupnim rezultatom 5:3. Mi ćemo se osvrnuti na prvu utakmicu koja se odigrala u Belgiji, kada je vicešampion Turske nakon svega 16 minuta igre jurio deficit od dva gola. Do poluvremena je rezultat ostao isti, a onda je kvalitet turskog predstavnika došao do izražaja. Ne samo da su anulirali rezultatski deficit, već su u 74. minutu i poveli sa 2:3! Na kraju, utakmica je završena rezultatom 3:3, što je jasni pokazatelj da Bašakšehir nije ekipa koja se može preterano osloniti na svoju odbranu i čuvati rezultat. Zato smo mišljenja da će večeras napasti protivnika od prvog minuta i da će igrati na gol više, kako je i sam trener Abdulah Avči izjavio na konferenciji za štampu. Poštuju protivnike, ali se nikoga ne plaše!

Sa druge strane, Sevilja je puno menjala u ovom prelaznom roku, počevši od trenera Sampaolija. Njega je zamenio, takođe Argentinac, Eduardo Berico, koji je u prethodnim sezonama veoma uspešno vodio Seltu iz Viga. Redom su ih napustili Jovetić, Vieto, Vitolo, Konopljanka, Rami... dakle, možemo slobodno reći okosnica tima. Ipak, uprava Andalužana nije sedela skrštenih ruku, pa su kao odgovor na pomenute odlaske, doveli Hesusa Navasa, Evera Banegu, Nolita, Muriela, Kjaera i Pizara, a zadržan je Korea, što je jako bitno! Zaista imena vredna poštovanja, još kad dodamo da je na ovaj prelazni rok potrošeno oko 70 miliona evra, jasno je kakve su ambicije Sevilje ove godine.

Sevilja do sada nije odigrala nijedan zvaničan meč, što može predstavljati problem, ali ipak se radi o jako iskusnoj ekipi kadu su evropska takmičenja u pitanju. Mišljenja smo da se ni jedni ni drugi neće zadovoljiti samo sačuvanom mrežom, naročito Bašakšehir. Očekujemo veoma dobru utakmicu sa puno šansi na obe strane, i makar po jedan gol u mreži protivnika, zato je naš tip Bašakšehir - Sevilja GG ( MaxBet 1,80).


SREĆNO!!!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Njukasl - Totenhem

Kristal Palas - Hadersfild

Rusija Ž U19 - Australija Ž U19