Olympiacos- Efes (152,5 under) ✖️

Veceras u Grckoj pocinje serija koja ce izazvati veliku strast kod navijaca oba tima, narocito Grka.

Grci su veceras bez Lojeskog, ali kada imate 12 skoro izjednacenih igraca u rosteru, to onda i ne predstavlja veliki problem. Problem Olympiacosa je organizovanje napada kada igraju kod kuce. Postizu svega 0,90/poena po posedu i po tom parametru su apsolutno najgori na celom turniru. Cak i Zalgiris napada bolje ( 0,92/ poena po posedu ). Postoje nekoliko razloga za to, a jedan od njih je sto Grci jednostavno nemaju igraca kao sto je Llull, Teodosic ili De Colo. U reketu, takodje, nemaju dominantne igrace koji mogu da odigraju 1 na 1, ili ledjima ostvare prednost. Ali, ono sto im svakako ne nedostaje, to je njihova odbrana protivnickog napada, koje je sigurno najagresivnija u Evropi.

S obzirom da su kolko-toliko limitirani u napadu, sto se tice same organizacije i teze ka pozicionim napadima, mnogo vise nade ulazu u odbranu svog kosa i iz toga jure lake poene iz brzih kontri. U slucaju promasenog napada, igraci grckog predstavnika trci nazad, svako na svoju poziciju, i to je nesto sto ih krasi dugo, a narocito ove godine.

Efes ima malo obmanjujucu statistiku. Sa jedne strane, 5. su po broju postignutih poena po mecu (80,7), ali sa drugi, tek 13. po procentima suta. Razlog ovoga je svakako jak i brz tempo kojim oni teze, ali i slaba odbrana rivala. Zanimljivo je da je Efes u utakmicama gde je bilo jako potrebno pobediti po svaku cenu, pokazao jako dobru igru u odbrani. 76:68 protiv Zagirisa  i  86:72 protiv Crvene zvezde na strani.

Nasa prognoza je under po granici od 152,5 poena:

Oly 75 - Efes 68

Mnogo toga ce zavisiti od samog tempa utakmice veceras, jer u utakmica koje su odigrali ove sezone bilo je 1 poen po posedu, sto je veoma malo. Dodajuci uz to vaznost utakmice, animozitet izmedju Grka i Turaka, verujemo da ce ova utakmica teci istim tokom kao i ranije i da ce se igrati na malo broj poena.

Nasa statisticka analiza pokazuje da bi Efes trebalo da ubaci 63-69 poena, a domaci 70-75.

Uz to, Oly kod kuce ima skor 11/4 u underu, a Efes 6/4 u poslednjih 10 utakmica na strani.

SRECNO!!!

VAS ELGuru TEAM!!!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Njukasl - Totenhem

Kristal Palas - Hadersfild

Rusija Ž U19 - Australija Ž U19