Khimki- Zenit (172,5 under) ✔️ ✔️ ✔️

Himki deluje inferiorno u polufinalnoj seriji VTB lige i sada su u situaciji u kojoj bi morali da pobede narednih tri meca, ukoliko zele plasman u Evroligu 2017/2018.

Tako nesto svakako nece biti lako, pre svega zbog trenutne atmosfere u moskovskom timu. Zenit je znatno kvalitetnija ekipa od Yenisei-a, ekipe koja je takodje stvarala probleme Himkiju, ali im se onda povredio prvi centar i vodja ekipe za koga nisu uspeli da nadju adekvatnu zamenu. S druge strane, daleko od toga da je ova serija vec resena, postoje izgledne sanse da gledamo i petu utakmicu.


Sta se desavalo u St. Petersburgu?
Nista novo. Himki je ponovo izgubio na strani, ali dva puta, umesto planiranog jednog poraza. U drugoj utakmici su cak i imali prednost do same zavrsnice, ali su onda popustili. Koji su razlozi za to? evo nekoliko :

1. Dusko Ivanovic, iskusni trener Himkija, koji kao da ne poznaje dovoljno sve svoje igrace. Pre svega Ruse, koji skoro i da ne dobijaju sansu, osim Sveda. Ne postoji logicno objasnjenje zasto Markel Brown ne moze da bude zamenjem od strane Vyaltseva, ili recimo da odmori Marka Todorovica, makar u zavrsnicama cetvrtina. Sokolov je svakako kalibar igraca koji je sposoban za tako nesto.

2. Alexey Shved, napadacka opcija broj 1 u Himkiju. Uzeo je 33% suteva celog tima, u prvoj utakmici 30 %. Pa to cak ni Lebron James ne radi u Clevelandu ! Alexey je fenomenalan igrac i najbolji strelac svog tima, ali problem je sto uzima neizgradjene suteve, njegovi saigraci se cak i slabije krecu kada je lopta u njegovim rukama, znajuci da nece dobiti pas. Slicno je i sa Rowlandom.

3. Bongou Colo. Covek je pogodio svega nekoliko puta, ali on je bio taj koji je odlucivao u zavrsnici drugog meca, cak je uzeo i jedan sut za tri poena, skroz nelogicno.

4. Anomalije u odbrani. Pre svega Todorovic, covek bukvalno ne postoji u odbrani. Sokolov bi to sigurno znatno bolje odradio. Zatim, preuzimanje igraca deluje veoma lose, i dopustanje Toolsonu da cesto ostane sam na sutu je vise nego losa odluka.


Prognoza:  Khimki 84 - 78 Zenit


Shved  vs  Markovic, duel koji ce mnogo odlucivati veceras.

Sto se tice same prognoze utakmice, u drugoj utakmici bilo je svega 150 poseda ( u prvom 172). Za Himki je ove sezone tipicno da igra na veliki broj poseda na strani, ali kod kuce, prica je sasvim drugacija, cak su i jedna od najboljih defanzivnih ekipa na svom terenu u VTB ligi. Pored toga, male su sanse da Shved i druzina napadaju bolje nego li u St.Petersburgu, sto znaci da Ivanovic nema puno izbora, a i on je svestan toga, morace da spusti ekipu Zenita ispod 84 poena. S druge strane, Zenit je druga najbolja defanzivna ekipa na strani u VTB lige, odmah ispod moskovskog giganta CSKA.

Veceras ocekujemo utakmicu u kojoj Himki jedino ima sansu ukoliko ''stegne'' u odbrani od prvog minuta, a s obzirom na prosecan broj poseda i ako dodamo na to vaznost same utakmice koja donosi plasman u Evroligu sledece godine, prognoza je da ce na ovom mecu biti vidjeno manje od 172,5 poena.

SRECNO!!!





Коментари

Популарни постови са овог блога

Njukasl - Totenhem

Kristal Palas - Hadersfild

Rusija Ž U19 - Australija Ž U19