CSKA- Khimki ✔️ ✔️ ✔️

Konacno krece finale VTB lige u kome ce se sastati dobro poznati rivali, CSKA i Khimki. Na prvi pogled, sve je spremno za spektakl i veliku borbu, ali da li je zaista tako? Postoje velike sumnje da ce igracima Khimija nedostajati motivacije nakon ostvarenja ovogodsinjeg cilja, a to je plasman u Euroleague, i pitanje je koliko ce takvi uspeti da zaustavi furiozan napad giganta iz Moskve.

U regularnom delu sezone, CSKA je slavio dva puta. U prvom mecu su gosti i imali kakve-takve sanse, mada rezultat govori drugacije ( 79:95), dok su u drugom bili potpuno razmontirani vec u prvoj cetvrtini (33:15), nakon cega su samo odradili preostale 3/4 ( 92:70). Glavni problem u obe utakmice bio je Alexey Shved. Da budemo precizni, on je 33% napada Khimkija sa efikasnoscu od 1,06 poena po posedu. Plus, tezi ka tome da ubrza ritam utakmice, ali onda u takvoj gotovo i da ne postoji u odbrani.

Objektivno gledano, retko koja ekipa moze dobiti CSKA kada se igra do 3 pobede, i s obzirom da je primarni cilj Moskovljana bio titula u Evroligi, sigurno da ce biti motivisaniji da podignu ovaj trofej. Bas iz tog razloga, pored vrlo efikasne utakmice, ocekujemo i dvocifrenu razliku.

U utakmicama sa Zenitom, bilo je ocigledno koliko problema u odbrani ima ekipa Duska Ivanovica. Uspeli su da se vrate iz mrtvih i pokazali karakter, ali da budemo iskreni, uz ociglednu pomoc sudija i losem procentu suta Zenita u poslednjim utakmicama. Protiv CSKA tako nesto nece proci, ne mozete ocekivati da ce ceo tim Moskovljana imati lose sutersko vece. Pre svega, apsolutno ne vidimo ko bi mogao da zaustavi Teodosica i De Koloa, a cak i u takvoj situaciji, CSKA ima jos nekoliko vrhunskih igraca koji ce kazniti svaki moguci propust u odbrani. S druge strane, i odbrana domacina u VTB ligi nije bas najsjajnija, osim u utakmicama protiv Rige ( 82:51), Yenisei ( 85:63), Kaleva ( 81:63 i 100:68) i Astana (77:54). U ostalim utakmicama, protivnici su prihvatili njihov ritam igre i niko nije postigao ispod 74 poena.  Khimki na strani postize 90 poena u proseku tj. 1,08 po posedu, sto znaci da cak i u slucaju dobre odbrane CSKA,  gosti imaju dobre statisticke sanse da postignu izedju 81-90 poena.

Od CSKA ocekujemo da postignu izmedju 90-96 poena. Medjusobni dueli ove sezone pokazali su da Khimki nije u stanju da zaustavi napad domacina

Statistika:

Khimki 11-5 overa na strani

CSKA 6-3 overa u poslednjih 9 utakmica kod kuce

Prognoza:

CSKA 95 - 86 Khimki

172,5 over


SRECNO!!!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Njukasl - Totenhem

Kristal Palas - Hadersfild

Rusija Ž U19 - Australija Ž U19