Lucas Lekavičius potpisao za PAO

Najnovija vest koju smo upravo dobili od kolege iz inostranstva je ta da je doskorašnji plejmejker Žalgirisa upravo potpisao ugovor sa grčkim gigantom Panathinaikosom!

Saznali smo čak i za detalje ugovora, tačnije u prvoj sezoni litvanski košarkaš će primiti 400 000 $. Recimo, u poređenju sa prethodnim, njegov ugovor sa Žalgirisom bio je na 65 000 $, što je za ovog mladog košarkaša veliki napredak. Novi ugovor je potpisan na 1+1 godinu, i što je jako zanimljivo, ovaj igrač je doveden na insistiranje trenera Xavija Pascuala. U celoj ovoj priči najviše ispašta Žalgiris, jer nisu uspeli da produže ugovor u toku sezone sa ovim sjajnim defanzivcem, pa je Lekavičius otišao za svega 100 000 $ obeštećenja. Još jedan problem je taj što je zamisao trenera Šarunasa Jasikevičiusa bila da upari Lekavičiusa i novu akviziciju kluba, srpskog reprezentativca, Vasilija Micića ( uz to i Pangos moze da pomogne na toj poziciji). Ipak, sada će morati da potraži novog igrača koji će popunuti mesto na toj poziciji.

Ovo je velika šansa za mladog Litvanca da se pokaže ukoliko zaista može da igra na vrhunskom nivou, naročito jer je bio prva želja trenera. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Njukasl - Totenhem

Kristal Palas - Hadersfild

Rusija Ž U19 - Australija Ž U19