NBA playoff statistika i zanimljivosti

Iako se trenutno uveliko igra finale, odlucili smo se da podelimo sa vama nekoliko zanimljivih statistickih podataka vezanih za playoff, jer je i finale sastavni deo playoff serije.

Stvari stoje ovako: prve utakmice obicno nisu zahvalne za prognoziranje, jer se tad upoznajemo sa taktikama, zeljom i ambicijama timova. Medjutim, kasnije, ili u odlucujucim mecevima, NBA se cini kao vrlo interesantan za kladjenje. Takodje, kao i svuda, jako je osetiti pravi trenutak za ulaganje svog novca, jer bookmakeri skori nikada ne grese u postavljanju granica. Ovo nije Evropa, gde se kvote i granice menjaju na osnovu uplata (ne racunamo domace kladionice koje uvek menjaju kvote i granice).  Zato, treba obratiti paznju na sledece stvari, gde bookmakeri bukvalno ne mogu nista, a procenti idu u nasu korist:

Strategija #1 i #2

Jos od 2003. godine, tim koji izgubi prvu utakmicu kod kuce ( to su uvek favoriti po kladionicama), u drugoj imaju skor 49-10 tj. 83% sanse za poravnjanje rezultata u seriji. Takodje, od 2003. godine, gostujuce ekipe koje izgube prvu utakmicu u seriji, u drugoj imaju ucinak od 40-111,  tj. svega 26%, sto implicira da je u drugoj utakmici uvek dobro odigrati na domacina ( naravno ukoliko nema ozbiljnijih povreda ili slicno).

E sada, za one koji vole da igraju na autsajdere, trebalo bi da obrate paznju na mec broj 3.

Strategija #3

Prema statistikama poslednjih 14 sezona ( ne ukljucujuci ovu), tim koji vazi za favorita u seriji i ima prednost od 2:0, u utakmici broj 3 ima skor od samo 48-63 tj. 43%! Tako da, bez obzira koliko je autsajder los, vredi uloziti novac na njihovu pobedu u mecu broj 3. I vrlo bitna stvar, obratite paznju na rezultat trenutnog finala! GSW vodi sa 2:0, nasa prognoza je da ce ova serija zavrsiti rezultatom 4:1 u njihovu korist, i stoga vidimo velika sanse za jedinu pobedu Cavaliersa upravo veceras!

Jos jedna jako zanimljiva cinjenica, nakon sto favorit izgubi u trecoj utakmici, vec u cetvrtoj dobija sa 4 ili vise poena razlike.

Strategija #4

U cak 59% slucajeva, ukupan skor je 98-69, nakon poraza u toj trecoj utakmici, favorit dobije 4+ poena  cetvrtoj utakmici! Obratite paznju, prednost domaceg terena u NBA ligi je 4 poena, u odnosu na osnovni hendikep po statistikama.

Sve u svemu, statistika kaze ovako :

-U utakmicama broj 2, treba se kladiti na domacina
-U slucaju da favorit vodi 2:0, u trecoj utakmici treba probati na pobedu autsajdera
-Ukoliko(4+) favorit izgubi mec, u sledecoj utakmici ce pobediti za 4 ili vise poena prednosti.

Nadamo se da smo vam olaksali ovo finali!


SRECNO!!!


Коментари

Популарни постови са овог блога

Njukasl - Totenhem

Kristal Palas - Hadersfild

Rusija Ž U19 - Australija Ž U19