Russia - Portugal ✔️ ✔️ ✔️

U odsustvu kosarkaskih utakmica, odlucili smo se da vam za danas pripremimo nesto iz fudbalske sfere, tacnije utakmicu izmedju domacina ovogodosnjeg Kupa konfederacija  Rusije, i sa druge strane selekcije Portugala.

Generalno gledano, ovde bi neresen rezultat zadovoljio jedne i druge, jer bi u tom slucaju obe reprezentacije izborile plasman u narednu fazu takmicenja ( pod uslovom da Portugal pobedi Novi Zeland u poslednjem kolu sto je vise nego ocigledno i da Rusija ne izgubi od Meksika). 

Nema sumnje da ce Rusi ipak odigrati maksimalno pred svojim navijacima, ali treba obratiti paznju na Portugal, koji je, ruku na srce, bolja ekipa. Videlo se u utakmici protiv Meksika da nisu dali svojih 100%, slobodno mozemo reci ni 50%. I pored takvog pristupa, dva puta su vodili i nesrecno primili gol u zavrsnici meca od nove akvizicije Rome, Morena. Dakle, brine pristup selekcije Portugala, ali kao sto smo vec pisali, o Rusima nemamo bas najbolje misljenje, kada je fudbalski kvalitet u pitanju. Ipak, verujemo da nece izgubiti na svom terenu i zato cemo prognozirati sledece :

1. Prvi tip iz ovog meca je da ce se utakmica  zavrsiti sa manje od tri postignuta pogotka, tacnije igra 0-2.

2. Drugi tip, po nesto vecoj kvoti za one hrabrije, konacan ishod X po kvoti 3,65

3. I treci tip, kao najrizicniji, ali vredan igranja, tacan rezultat  1:1 po kvoti 7,00

E sada, svi se secamo evropskog prvenstva i puta kojim je Portugal isao do osvajanja pehara ( tri remija u grupnoj fazi, pa se to produzilo i u eliminacionoj fazi da bi na kraju postali sampioni). Vratimo se i pogledajmo poslednjih 4 medjusobnih susreta ovih reprezentacija:

14.11.2015.  Russia - Portugal 1:0
07.06.2013. Portugal - Russia 1:0
12.10.2012.  Russia - Portugal 1:0
09.07.2005. Russia - Portugal 0:0

Ipak, sve se ovo odigralo dosta ranije, i naravno da su se odredjene stvari u oba tabora do sada promenile, ali mi i pored toga ocekujemo da se tradicija sa malim brojem golova nastavi, tradicija u kojoj Rusija nije gubila kao domacin. Uz to, kao sto smo napomenuli, verujemo da ce se obe ekipe zadovoljiti neresenim rezultatom, jer bi u slucaju poraza jedan od vecerasnjih rivala mnogo izgubio. Sve u svemu, ocekujemo opreznu utakmicu, sa puno borbe i gresaka na sredini terena, po jedan gol u mrezi obe selekcije za konacnih 1:1.


SRECNO!!!




Коментари

Популарни постови са овог блога

Njukasl - Totenhem

Kristal Palas - Hadersfild

Rusija Ž U19 - Australija Ž U19