Venezia - Trento

Evo polako krece i finalna serija italijanske Baloncesto lige, po nasem misljenu totalno neocekivana, ali ne i manje uzbudljiva serija.  Da bi dobili ovo finale, Venezia je pobedila Avellino, koji je uz sve nase simpatije, ruku na srce, odigrao jako losu seriju, dok je s druge strane Trento bio ubedljiv protiv Milana, nakon cega je i strateg EA7 Jasmin Repesa dobio momentalni otkaz.

Generalno, u ovoj seriji cemo gledati dve ekipe bez nekih zvucnijih imena, ali ekipe koje su pokazale da se kosarka igra srcem. Zbog boljeg plasmana u regularnom delu sezone, prednost domaceg parketa ce imati ekipa iz Venezie, sto smtramo da ce u stratu iskoristiti i ostvariti prednost. Medjutim, hendikep je prilicno dobro postavljen, pa smo se odlucili da novac ulozimo u nesto sigurniju varijantu. Granica od 151,5 postavljena je za 3-4 poena vise od naseg statistickog koridora.

Venezia je pokazala ove sezone kakvu kosarku igra, ne samo u italijanskom prvenstvu, vec i u kosarkaskoj Ligi sampiona. Svoje protivnike su od prvog minuta pritiskali agresivno u odbrani, stil igre koji po svim segmentima podseca na igru Crvene zvezde pod trenerskom palicom Dejana Radonjica. Da li ce se nesto promeniti u ovoj finalnoj seriji? Apsolutno nema razloga za tim. S druge strane, Trentno forsira brzu kosarku, i svakako ce pokusati da ubrza ritam, ali smatramo da na gostujucem terenu u tome nece uspeti.

Ovi ekipe su se dva puta sastale ove sezone, oba puta u regularnom delu italijanske lige i oba puta je slavio Trento ( 59-76 i 65-57) s tim da su odigrali samo dve cetvrtine od ukupnih osam sa 35 + poena. Dakle, ovo prilicno dovoljno govori o stilu kosarke izmedju ovih ekipa.

Po nasoj statistici, ocekivani broj poena bi trebalo da bude 144-150, dodajuci na to da je Venezia u ovoj utakmici domacin + vaznost prve utakmice u finalnoj seriji, tesko da cemo gledati drugaciji scenario.

Dakle, Venezia - Trento  151,5 under


SRECNO!!!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Njukasl - Totenhem

Kristal Palas - Hadersfild

Rusija Ž U19 - Australija Ž U19