Eurobasket U20, 1/8 finala, dubl



Turska U20 – Nemačka U20


Osmina finala Eurobasketa za košarkaše do 20 godina donosi nam veliki derbi i to već na startu eliminacione faze. U njemu će se sastati ekipe koje u bližoj prošlosti mogu da se pohvale odličnim rezultatima, a i radom sa mlađim kategorijama – Turska i Nemačka.

Turci su na smotru najboljih evropskih ekipa došli u prilično jakom sastavu, ali su u grupnoj fazi demonstrirali partije ispod nivoa njihovog kvaliteta. Nakon šokantnog poraza na startu šampionata od Crnogoraca, stvari su donekle došle na svoje mesto ubedljivom pobedom nad Islandom, da bi u derbiju grupe u poslednjem kolu bukvalno bili počišćeni od Francuza, koji su u pojedinim trenucima meča imali i 20+ poena prednosti, što ih je dovelo do 3. mesta na tabeli i sudara sa Nemcima.



Glavne vedete turske reprezentacije su gorostasni centar koledža Severna Karolina Omer Jurtseven i krilo Fenerbahčea Egehan Arna, a za eliminacionu fazu dobili su veliko pojačanje iz NBA lige Furkana Korkmaza, jednog od najvećih bisera turske košarke, koji je i protiv Francuza odigrao određene minute i protiv Francuske, ali očekuje se da u elimanacijama prikaže svu raskoš svog talenta.

Nemačku reprezentaciju odlikuju igrači veoma dobrih fizičkih predispozicija, kao lider se do sada na Eurobasketu istakao Leon Krecer sa 18 poena i 6 skokova prosečno po meču, ali je timska košarka glavna uzdanica Nemaca.



Obe ekipe su u dosadašnjem toku prvenstva igrale utakmice na manji broj poena, ali svesni važnosti i pre svega igračkog potencijala koje poseduju obe ekipe mislimo da na ovom meču vredi probati over na granici od 138.5, ali sa srednjim ulogom.

Turska U20 – Nemačka U20 (over 138.5)

Srbija U20 – Ukrajina U20


U poslednjem meču 1/8 finala U20 Eurobasketa koplja će ukrstiti Srbija i Ukrajina. Srpski košarkaši važe za jednog od glavnih pretendenata na zlato, i u grupnoj fazi demonstrirali su zavidan kvalitet na oba kraja terena.



Predvođeni Vanjom Marinkovićem i Borišom Simanićem, biserima srpske košarke, Srbi su prilično lako dobili Italijane i Slovence, a i uprkos porazu u poslednjem kolu protiv Španaca, najavili su borbu za najviši plasman. Dok su Marinković i Simanić zaduženi za poene, organizacija igra prepuštena je Stefanu Penu, pleju Barselone, tako da Srbija voli igru u tranziciji, sa mnogo poseda, ali fizičke predispozicije im dozvoljavaju da igraju jaku odbranu sa mnogo kontakta, tako da je jako teško protiv njih doći do poena.

Sa druge strane, Ukrajinci su na ovo prvenstvo došli sa skromnim partijama u pripremnom periodu, ali su u grupnoj fazi igrali mečeve na veliki broj poena, pre svega zbog stila igre njihovih protivnika (Izraela i Litvanije), te su iz tih okršaja izlazili kao poraženi.



Očigledno je da im odgovara sporiji tempo, tako da je naše mišljenje da će pokušati da što više „umrtve“ igru, jer ako se upuste u jurnjavu sa Srbijom, biće surovo kažnjeni. Mnogo toga u igri Ukrajinaca zavisi od izuzetno kvalitetnog šutera Svjatoslava Mihaliuka, koji na ovom turniru beleži prosečno 22 poena, te ako on ne bude imao svoje veče, ekipa sa istoka Evrope može biti u ozbiljnom problemu.

Većina kladionica je za ovaj meč dala marginu od 156.5 poena, što mislimo da sa srednjim ulogom treba „napasti“ under, jer prema našoj logistici ova margina biće „probijena“ samo u slučaju da Ukrajinci svih 40 minuta budu na gornjoj granici svojih mogućnosti i u besprekornom šuterskom ritmu.


Srbija U20 – Ukrajina U20 (under 156.6) 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Njukasl - Totenhem

Kristal Palas - Hadersfild

Rusija Ž U19 - Australija Ž U19