IZRAEL U20 - FRANCUSKA U20

Šampionat Evrope za košarkaše do 20 godina u Grčkoj ulazi u samu završnicu, u subotu su na programu borbe za finale, a u prvom duelu sastaju se Izrael i Francuska.



Francuzi su do polufinala stigli ubedljivom pobedom nad Srbijom u 1/4 finalu, pre svega zahvaljujući neverovatnom šutu za 3 poena (16/28) i raspoloženom dvojcu Eli-Frenk Okobo – Amine Nua, koji su zajedno Srbima ubacili 46 poena od ukupno 86 čitave francuske selekcije. Iako su u grupnoj fazi igrali košarku sa nešto većim brojem poseda, u eliminacionoj faze stil igre Francuza je nešto sporiji. Fokus je na temeljnoj organizaciji napada, koji često znaju da traju i po 24 sekunde. Prioritet kod Francuza je završetak napada na obruču, iako su Srbe “rasturili” šutem spolja. Glavna odlika “trikolora” je granitna odbrana, pošto je reč o atletski izuzetno potentnoj generaciji, tako da protivnik mora da se pomuči u svakom napadu kako bi poentirao.

Izraelci su svoje mesto među 4 najbolje ekipe na Eurobasketu obezbedili preko Islanda, sa pola gasa, ubedljivim trijumfom 74:54, te nešto regenerisaniji ulaze u ovaj duel. Sve u igri izraelskog sastava počinje, a mnogo toga se i završava, od odličnog plejmejkera Tamira Blata, sina proslavljenog stručnjaka Dejvida, koji na ovom šampionatu prosečno beleži dabl-dabl učinak od 18 poena i 10 asistencija. Što se poenterskog učinka tiče, pomoć ima i u krilnom centru Netanelu Arciju i i beku Jovelu Zusmanu, koji takođe postižu dvocifreni broj poena.



Osim pomenute trojice, Izraelci u svom sastavu nemaju još nekog kvalitetnog pojedinca, tako da je osnovna prednost Francuza u timskoj košarci, i pre svega timskoj defanzivi, sa dosta kontakta.
Nakon temeljne analite, odlučili smo da na ovom meču odigramo under na margini od 145.5 u Maxbetu, jer mislimo da će Francuzi pokušati da što više “umrtve” igru, sa napadima od 24 sekunde, naročito ako u ranoj fazi meča stignu do vođstva. Takođe, smatramo da će i važnost meča malo uticati na efikasnost ovih još uvek nezrelih košarkaša, tako da preporučujemo under sa srednjim ulogom.


Izrael U20 – Francuska U20 (under 145.5) Maxbet 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Njukasl - Totenhem

Kristal Palas - Hadersfild

Rusija Ž U19 - Australija Ž U19