Litvanija U19 - Italija U19

Nastavlja se eliminaciona faza Svetskog kupa za košarkaše uzrasta do 19 godina, a jedan od duela  1/4 finala je upravo između Litvanije i Italije. Litvanski nacionalni tim je individualno svakako jači, Sedekerskis i Kulboki igraju na vrhunskom nivou, dok im se odlično pridodaju ostali baltički igrači. Sa druge strane, Italija u svim generacijama uvek solidna, ali uvek nedostaje ono nešto što bi ih okitilo nekim odličjem. Što se tiče ove generacije, čini se da su defanzivu skoro doveli do savršenstva, ali u napadu dosta škripi, i to je faktor bez koga Italijani ne mogu do medalje.


Italijani su u grupnoj fazi savladali Iran, Japan i Angolu, gde su kombinovano primili svega 166 poena(uključujući i jedan produžetak), ali je zatim naišla Amerika koja im je ubacila 98. Ipak, ovo nisu ekipe po kojim možemo suditi Italijanima, pa se ovo čini kao odlična prilika za tako nešto. Litvanci, takođe, do sada bez prave provere, savladani su redom Nemačka, Egipat, Portoriko i Južna Koreja. Ipak, u pripremnom periodu, savladali su Špance 74:68, i izgubili od Francuza 59:70. Po našem mišljenju, Italijani su dosta slični Špancima, koje su inače i savladali u pripremnom periodu  58:48. Dakle, i ovaj rezultat govori o kakvoj se odbrani zapravo radi, i sigurno će im to danas biti glavni adut. Očekujemo pobedu Litvanaca, ali ne neku ubedljivu sa 20 + poena razlike.


Što se tiče tempa same utakmice, mišljenja smo da će se forsirati pozicioni napadi, jer recimo, uzećemo kao primer, Litvanci su protiv Španaca, koji inače igraju sporo, odigrali utakmicu sa 148 poseda i svega 142 poena. Litvanci vole da se prilagode igri protivnika, i zatim ih slome, pre svega zbog individualnog kvaliteta. Što se tiče ovog prvenstva, Litvanci su na 0,89-1,02 poena po posedu, dok su Italijani na 0,72-0,83, što je znatno manje. Plus, treba uzeti u obzir da Južna Koreja i Portoriko skoro i da ne igraju u odbrani. Smatramo da su Italijani sposobni da spuste Litvance ispod 60% šuta iz igre.

Kako naša statistika kaže, očekuje nas između 155-160 poseda uz efikasnost od 0,80-0,91 poena po posedu, što implicira da ćemo gledati utakmicu na 124-146 poena. Dakle, postavljenu granicu danas treba iskoristiti, i to za jak ulog!

Litvanija U19 - Italija U19   147,5 under


SREĆNO!!!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Njukasl - Totenhem

Kristal Palas - Hadersfild

Rusija Ž U19 - Australija Ž U19