Finska - Izrael

Eurobasket je iz dana u dan sve bliži, reprezentacije svakodnevno podižu nivo fizičke i taktičke spreme na viši nivo i teže da forma što pre dostigne nivo optimuma. Nakon bazičnog dela priprema došao je period rezervisan za prijateljske utakmice, a u subotu od 18 sati sastaju se ekipe koje će biti domaćini ekipama iz svojih grupa u prvoj fazi Evropskog prvenstva – Finska i Izrael.



Forma Finaca je za sada daleko od željene. Skandinavci se još uvek traže, pretrpeli su oba poraza u pripremnim duelima, prvo je bolja bila Letonija (85:81), iako je baltička zemlja igrala bez svih glavnih igrača, a zatim su u petak poraženi i od Rusije ubedljivo – 91:75. Posebno je kritična odbrana finske selekcije, primaju mnogo koševa i ne zalažu se preterano u defanzivi, dok se i organizacija napada može podići na viši nivo.

Izrael je, sa druge strane, među prvim selekcija koje su počele sa pripremnim mečevima. Dva puta su sparingovali sa Špancima, oba puta su izgubili sa 20 razlike, ali su pokazali intervale jako dobre igre, da bi nakon toga u dvomeču sa Rumunijom ostvarili 2 sigurna trijumfa.


Mišljenja smo da je u ovom trenutku Izrael uigranija ekipa, koja će predvođena NBA zvezdom Omrijem Kaspijem trijumfovati protiv još uvek nedovoljno „naštimovanih“ Finaca, a Maxbet i Meridian dali su kvotu 2 na trijumf izraelske selekcije.

Finska - Izrael 2 2.01 Meridian

Коментари

Популарни постови са овог блога

Njukasl - Totenhem

Kristal Palas - Hadersfild

Rusija Ž U19 - Australija Ž U19