Nemačka U19 - Egipat U19 uz pojačanje

Poslednji termin trećeg dana takmičenja na Svetskom prvenstvu za košarkaše do 19 godina donosi nam direktan duel za 2. i 3. mesto u grupi B između domaćina Egipta i Nemačke.

Nemačka košarka je poslednjih godina u ekspanziji. Svi više novca ova ekonomska velesila ulaže u igru pod obručima, što im donosi sve bolje rezultate na prvenstvima mlađih kategorija, a prevashodno broj talentovanih igrača vrtoglavo raste. Generacija Nemaca rođenih 1998. godine i mlađe u Egipat dolazi kao četvrtoplasirana ekipa sa prošlogodišnjeg U18 Eurobasketa, a u prva 2 meča grupne faze poražena je od Litvanije (98:79) i savladan je Portoriko (69:49).

Nemci su na ovom turniru lišeni pomoći dvojice najboljih igrača Kostje Mušidija (Mega Bemax) i Ajzee Harstenštajna (Žalgiris), ali i bez njih dvojice ima veoma dobar sastav koji predvodi još jedan jako talentovani košarkaš Oskar da Silva. Ovaj krilni košarkaš prema prognozama specijalizovanog košarkaškog portala Eurohopes važi za najtalentovanijeg Evropljanina u generaciji 1999.
Sa druge strane, Egipćani su u prvom kolu tesno savladali Portoriko (67:65), a u drugom su ubedljivo poraženi od Litvanaca (88:50). Sve nade domaćini turnira polažu u najboljeg poentera i skakača ove generacije Ahmeda Halafa, koji u prva dva meča nije oduševio svojim partijama.


Ulog na ovom meču je velik, budući da je cilj da se u 1/8 finala dođe do što lakšeg protivnika, a naše mišljenje je da su Nemci daleko bolja reprezentacija u svim košarkaškim elementima i predlažemo pobedu "pancera" sa hendikepom.



Nemačka U19 - Egipat U19 H1 (17.5)  1.85



Za hrabrije igrače kao dodatak ovom paru predlažemo odbojkaški duel na finalnom turniru Svetske lige u Brazilu, u kome u 1. kolu grupni faze domaćin izlazi na megdan reprezentaciji Kanade. Sve selekcije, osim naravno domaćina, žalili su se na loše uslove, budući da se igra na otvorenom stadionu, a u Brazilu je trenutno zima, te su temperature tek oko 10 stepeni Celzijusa, kao i neravnopravni tretman za termine za treninge, gde je opet, Brazil povlašćen.



I da su uslovi isti za sve, ponovo bi se kladili na maksimalnu pobedu Brazila, jer je reč o ekipi koja je "ime i prezime" za kanadsku reprezentaciju, tako da tipujemo na tačan rezultat u setovima 3:0.

Brazil - Kanada T.R. 3:0  1.85


Коментари

Популарни постови са овог блога

Njukasl - Totenhem

Kristal Palas - Hadersfild

Rusija Ž U19 - Australija Ž U19