Rusija Ž U19 - Australija Ž U19

Danas se vraćamo na košarku, na programu su utakmice 1/4 finala Svetskog prvenstva za košarkašice uzrasta do 19 godina, a mi smo se odlučili da analiziramo duel između Rusije i Australije.


Rusija i Sjedinjene Američke Države su na ovom turniru ekipe sa ''druge planete''. Tačnije, Rusija je jedan od glavnih favorita, pre svega zbog svoje dve vanserijske košarkašice Musine i Vadeeve(Vadeeva je bila najblja košarkašica Evropskog prvenstva u Rusiji).

Osvrnućemo se i na dosadašnje odigrane utakmice na ovom prvenstvu. Rusija veoma lako izlazi na kraj sa svojim protivnicima, dobili su ubedljivo i Španiju 77-58, Portoriko 85-50 i Egipat sa 114-63. Što se tiče nokaut faze, savladan je Mali rezultatom 99-60, ali vrlo je važno napomenuti da su igračice iz prve petorke igrale samo u prvom poluvremenu ( 53-25) i kasnije odmarale. I mišljenja smo da je to odličan potez, jer je svakako važnije fokusirati se na predstojeće veoma važne utakmice.


Sa druge strane, Australija je pružala znatno slabije partije. Izgubili su od Japana 66-61, zatim pobedili Meksiko 109-34, mada ovo nije ekipa sa kojom je treba upoređivati, i Mađarsku 75-51. Što se tiče nokaut faze, teškim naporima savladana je Letonija, koja je inače imala katastrofalan šut iz igre, a ipak igrala egal utakmicu do samog kraja.

Sve u svemu, smatramo da su Ruskinje veliki favorit u ovoj utakmici, naročito zbog spomenutih košarkašica koje apsolutno niko ne može čuvati u protivničkom taboru. Očekujemo dvocifrenu pobedu Rusije, sa čak i + 15 poena prednosti.


Rusija Ž U19 - Australija Ž U19   ( H1 9,5)  Mozzart kladionica


SREĆNO!!!


Коментари

Популарни постови са овог блога

Njukasl - Totenhem

Kristal Palas - Hadersfild