SAD U19 - Canada U19

Stigli smo do 1/2 finala Svetskog kupa za košarkaše uzrasta do 19 godina, u kome nas očekuje najzanimljiviji susret do sada između Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

Amerikanci svakako uživaju ulogu apsolutnog favorita, ali čini se da ipak nisu ostavili dominantni utisak, pre svega zbog velike nezainteresovanosti u odbrani, pa im je čak i Mali ubacio 69 poena. Ipak, sa druge strane, niko ne može ni da ih brani, i ovakav pristup igri se čini pomalo ponižavajućim za ostale reprezentacije na prvenstvu. Čak su i Italijanima, koji su najbolja odbrana prvenstva, bez problema ubacili 98. Ameri su imali bukvalno put po crvenom tepihu do ovog polufinala, gde su jedino Nemci uspeli malo da im pariraju, ali čim Amerikanci odigraju malo agresivnije, protivniku se gasi i poslednja šansa.

                                                 



Igra Kanade otvara mnogo pitanja. Poraz od Španije, veoma slab start protiv Japana, pobeda nad Francuskom, koja je apsolutno najbolja evropska ekipa u ovom trenutku. Danas igraju sa prvim favoritom prvenstva i smatramo da su im šanse gotovo minimalne. Fizički, Kanađani su apsolutno ravnopravni protivnik, međutim, kada je talenat u pitanju, stvara se ogromni jaz u kvalitetu. Ukoliko 9/12 košarkaša Sjedinjenih Američkih Država ima bolji procenat šuta od 38% ( što je prosečan broj na prvenstvu, a Amerikanci su znatno bolji u tim brojkama), Kanada apsolutno nema nikakve šanse da ih zaustavi ispod 95 poena, naročito što defanzivno deluju veoma loše.

Sve u svemu, obe ekipe ne obraćaju pažnju na odbranu. Ako gledamo ofanzivno, ovu su dve najbolje košgeterske ekipe na prvenstvu. Očekujemo veoma brz ritam utakmice sa minimum 175 poseda. Po našoj statistici, gledaćemo meč u kome će Ameri ubaciti 95 + poena, dok Kanadu očekujemo između 76-83 poena.


Dakle, po našim parametrima, ovde postoji veliko odstupanje, međutim neke kladionice su već podigle granicu na 165,5. Jedino smo u Pinnbet-u našli na 163,5, i tu predlažemo jak ulog!


SREĆNO!!!

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Njukasl - Totenhem

Kristal Palas - Hadersfild

Rusija Ž U19 - Australija Ž U19