Španija U19 - Iran U19

Vreme je za eliminacije. Nakon trodnevnog nadmetanja u grupnoj fazi, slede "win or go home" mečevi.

Sistem takmičenja je takav da je svih 16 timova prošlo u 1/8 finala, gde će koplja ukrstiti jedna od 4 neporažene ekipe Španija i reprezentacija Irana, koja nije osetila ukus pobede u grupnoj fazi.
Španci su u utakmicama po grupama napravili najveće iznenađenje na turniru pobedivši favorizovanu Kanadu, a u međuvremenu su pred "crvenom furijom" lako koplja položile i reprezentacije Malija i Japana. Prve violine španskog tima su 2 košarkaša Barselone - Aleks Font, prvi poenter, i Pol Figeras, prvi asistent ekipe. Osim individualnog kvaliteta, ono što Špance čini ogromnim favoritom u ovom duelu, jeste činjenica da je osmorica košarkaša iz ovog sastava učestvovalo u osvajanju 5. mesta na prošlogodišnjem Eurobasketu za igrače do 18 godina, te se košarkaši međusobno jako dobro poznaju.

Sa druge strane, Iran je u grupnoj fazi bio topovsko meso za protivnike i prosečno gubio utakmice sa 33 poena razlike protiv SAD-a, Italije i Angole. Prosečno po meču postižu svega 47 poena, što ih čini ubedljivo najneefikasnijom ekipom na turniru.

Sve govori da će ovo biti lakši trening za Špance na putu do 1/4 finala, pa smo se odlučili za pobedu "crvene furije" sa hendikepom. Margina je 26.5. 

Srećno!!!

Španija U19 - Iran U19 (26.5) 1.85


Коментари

Популарни постови са овог блога

Njukasl - Totenhem

Kristal Palas - Hadersfild

Rusija Ž U19 - Australija Ž U19