Ukrajina U20 - Izrael U20

Danas su na Eurobasketu na programu mečevi 3. kola grupne faze, posle kojih će se znati ko sa kojeg mesta ide u 1/8 finala. Sistem takmičenja je takav da sve ekipe prolaze u eliminacionu fazu, te je bitno osigurati što bolje mesto u grupi i tako se ukrstiti sa što lakšim protivnikom.



U grupi C danas se sastaju posle 2 kola trećeplasirana Ukrajina i lider na tabeli Izrael. Izraelci, predvođeni sinom poznatog trenera Dejvida Blata Tamirom, koji u proseku beleži dabl-dabl učinak sa 22.5 poena i 11.5 asistencija, najefikasnija su ekipa na turniru i prosečno protivnicima ubacuju 92 poena po meču, dok su Ukrajinci na proseku od 77 poena u prva 2 meča.

Međutim, turnirski sistem takmičenja je nemilosrdan, u 3 dana igraju se 3 utakmice, a Izraelci će na parket ponovo posle 17 sati, budući da su sinoć odigrali izuzetno dinamičan i efikasan meč i u derbiju grupe savladi su Litvaniju (94:88).

Ako računamo i pripremne mečeve Ukrajinci prosečno po meču ubacuju 64, a Izrael 79 poena, a trebalo bi imati u vidu da je taj prosek znatno podignut u poslednja 2 meča, tako da je jasno da su u dosadašnjem toku šampionata oba tima igrala na gornjoj granici svojih mogućnosti.

Nakon temeljne analize utvrdili smo da je najbolja solucija igrati under na margini od 155.5 poena, koju daju i Maxbet i Mozzart, jer smatramo da je u 3 dana nemoguće odigrati 3 izuzetno efikasne utakmice, posebno u uzrastu do 20 godina.


Ukrajina U20 – Izrael U20 (under 155.5)

Коментари

Популарни постови са овог блога

Njukasl - Totenhem

Kristal Palas - Hadersfild

Rusija Ž U19 - Australija Ž U19