Ajax - Nice


Večeras su na programu revanš utakmice 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a jedan od njih je upravo susret između Ajaksa i Nice, koji se nama čini kao najbolji za prognoziranje.


U prvom susretu u Francuskoj, Nica je povela golom Balotelija u 32. minutu, na opšte oduševljenje svojih navijača i uspela da iskontroliše rezultat sve do kraja prvog poluvremena. Ipak, odmah na početku drugog, Ajaks je stigao do izjednačenja što se ispostavilo i kao konačan rezultat 1:1. Naravno, taj rezultat je više išao na ruku Holanđanima, što svedoče čak pet žutih kartona u drugom poluvremenu. Sada nas očekuje revanš u Holandiji, tačnije utakmica u kojoj je domaćima prioritet odbrana svog gola kako bi sačuvali gol prednosti sa gostujućeg terena, dok je Franciuzima makar jedan gol neophodan. Takav scenario kladionice vide kao veliku prednost na strani Ajaksa, a mi se sa tim nikako ne slažemo!

Ajaks je ove godine napustio njihov najbolji igrač - Klasen (33/14), tačnije prodat je Evertonu za sumu od 27 miliona evra, zatim napadač Traore ( 24/9) koji će svoju karijeru nastaviti u Francuskoj, i defanzivac Ridevald (16/0). U prvoj utakmici Ajaks je igrao sa čak šest fudbalera koji nemaju više od 21 godine, a u poslednjoj liniji odbrane bio je igrač koji još uvek nije ni punoletan, tačnije 17-godišnji De Ligt. Dakle, nedovoljno iskusna ekipa za evropska takmičenja. Iako su daleko od lošeg tima, imaju svakako svoje prednosti, ali i u prvoj utakmici nisu imali nikakve izgledne šanse, čak su i gol postigli nakon greške golmana Nice.


Sa druge strane, Nica je skoro tokom cele sezone bila izjednačena po broju bodova sa PSG-om i Monakom i sezonu završila sa svega četiri poraza! Komandant odbrane je brazilski internacionalac Dante koji je nastupao već u Gladbahu, Bajernu i Volsburgu ( 59/3 u evropskim takmičenjima i 13 nastupa za reprezentaciju Brazila), zatim veznjak Seri, za koga je ove godine jako zainteresovan premijerligaški gigant Arsenal ( 14 nastupa za Obalu Slonovače) i svima dobro poznati Mario Baloteli, koji je već bio strelac u prvom susretu ( 52/17 u evropskim takmičenjima i 38/14 za Italiju). Možda i najveću prednost Nica ima upravo na klupi, tačnije Švajcarca Luciena Favrea, koji je čak osam godina radio u Bundesligi, dok je na klupi Ajaksa neiskuni Marsel Kajzer koji je pre Ajaksa vodi Emen i Kambur ( uz dužno poštovanje).

Sve u svemu, verujemo da između drugoplasirane ekipe iz Holadnije i trećeplasirane ekipe iz francuske lige nema velike razlike kao što to danas vrednuju kladionice. Bićemo malo hrabriji i prognozirati da Nica neće izgubiti u ovoj utakmici po kvoti 2,15 kako vrednuju domaće kladionice, a za one koji jure siguran prolaz, savetujemo igru H2 na margini +1,5, tačnije da gosti smeju da izgube i golom razlike.


SREĆNO!!!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Njukasl - Totenhem

Kristal Palas - Hadersfild

Rusija Ž U19 - Australija Ž U19