Karabag - FK Kopenhagen

U 1. meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona azerbejdžanski prvak Karabag ugostiće najbolji tim Danske Kopenhagen.

Oba tima obezbedila su učešće u grupnoj fazi Lige Evrope, ali sigurno je da su im apetiti mnogo veći, tako da će izvući maksimum ne bi li se od jeseni na njihovim stadionima vijorila mušema najkvalitetnijeg evropskog fudbalskog takmičenja.



Azerbejdžanci su tokom leta demonstrirali izuzetno kvalitetan fudbal i opravdali ogromna ulaganja bogatog vlasnika kluba čije su ambicije da Karabag bude među 32 najbolje ekipe na „Starom kontinentu“. Oni su u dosadašnjim kvalifikacijama ubedljivo savladali gruzijsku Samtrediju ukupnim rezultatom 6:0 (kod kuće su pobedili 5:0), kao i moldavski Šerif, gde su nakon remija bez golova na svom terenu u kojem su imali preko 20 šuteva ka golu, u revanšu dosta lako slavili 2:1 (Šerif izjednačio u poslednjem minutu susreta.

Danski šampion ovog leta igra izuzetno promenljivo i još uvek nije pronašao optimalnu formu. Na putu do plej-ofa preskočili su slovačku Žilinu ukupnim rezultatom 5:2, da bi nakon toga veoma teško izbacili najprijatnije iznenađenje ovih kvalifikacija Vardar iz Makedonije. Nakon minimalnog poraza u Skoplju, Danci su na svom terenu slavili 4:1, ali su 15 minuta pre kraja bili suočeni sa eliminacijom pošto je rezultat na semaforu bio 2:1.

Timu iz prestonice Danske ni u domaćem šampionatu ne cvetaju ruže. U prvih 5 kola osvojili su samo 6 bodova, a u Azerbejdžanu neće moći da računaju na startnog štopera Johansona i jednog od glavnih kreatora ige Slovaka Gregusa. Sa druge strane, fudbaleri Karabaga su u derbi susretu 1. kola azerbejdžanskog prvenstva savladali Nefči iz Bakua sa 3:1, tako da znatno spremniji i raspoloženiji dočekuju ovaj meč.


Naš analitički tim složan je u oceni da  je u ovom meču bliži pobedi Karabag tako da je odlična kvota na pobedu domaćina od 2.45 u Socceru naš tip za ovu utakmicu.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Njukasl - Totenhem

Kristal Palas - Hadersfild

Rusija Ž U19 - Australija Ž U19