Njukasl - Totenhem

Danas je na programu nastavak prvog kola engleske Premijer lige. Njukasl će na svom terenu ugostiti Totenhem, nakon povratka u elitu posle godinu dana provedenih u Čempionšipu.


Mišljenja smo da će domaći otvoriti utakmicu ofanzivno, velika euforija vlada kod njihovih navijača, ali problem može predstavljati neigranje najboljeg napadača Njukasla - Gejla. Ipak, tu se kao sasvim pristojna zamena javlja srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović, koji je inače u dobroj formi. Sama činjenica da su u pripremnim utakmicama savladani Verona, pa zatim Volfsburg daje za pravo domaćim navijačima da očekuju makar bod u današnjem susretu. Met Riči je takođe u fenomenalnom ritmu, imao je fenomenalnu seoznu u Čempionšipu, i svakako je za očekivati da Njukasl može makar do jednog gola danas.


Sa druge strane, Sparse muče povrede i prelazni rok u kome nijedan igrač nije doveden, a napustio ih je jedan od najboljih igrača Kajl Voker. Tu će Poketino i imati najviše problema, jer su Rouz i Tripie povređeni, i bukvalno da nema dostojne zamene na ovoj poziciji. Verovatno će Sisoko prinudno odigrati na poziciji desnog beka, ali pitanje je kako će se u toj ulozi snaći. Ipak, četvorka Kejn, Eriksen, Ali i Dajer su i dalje na okupu, što je bio i glavni cilj uprave Sparsa. Očigledno je da im slepo veruju, a kako i ne bi, kada su iza sebe imali fenomealnu sezonu. Hari Kejn će ponovo biti glavna napadačka opcija, a uz kreativce kakvi su Eriksen i Ali, sigurno će ponovo biti jedan od favorita za najboljeg strelca. Nema sumnje da će Totenhem jurišati na sva tri boda, i realno je očekivati ofanzivni pristup i sa njihove strane.


Osvrnućemo se i na statistiku, koja kaže da je u poslednjih 10 od 11 utakmica u kojima je Njukasl dočekao Totenhem bilo tri ili više pogodaka, u svim takmičenjima! Zatim, Totenhem je postigao najmanje dva pogotka na 11 u poslednjih 13 utakmica, dok je na poslednjih tri viđeno tri ili više gola! Mi i večeras očekujemo Totenhem na visina zadatka, tačnije utakmicu u kojoj će postići minumum dva pogotka, a uz detaljnu analizu i probleme u odbrani, za očekivati je i jedan gol u njihovoj mreži. Kao nešto sigurnijju varijantu, odlučili smo se za igru 3+, u slučaju da samo jedna ekipa danas bude raspoložena, po kvoti 1,80.

SREĆNO!!!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kristal Palas - Hadersfild

Rusija Ž U19 - Australija Ž U19